Kas čia? Šio puslapio pagalba gali išsaugoti įrašą tolimesniam naudojimui, arba parodyti savo draugams per socialinius tinklus. Pranešimą apie įrašą galima nusiųsti ir el. paštu.

Kur norite publikuoti?

Nusiųsk draugui el. paštu

E-mail It
2007-06-04

Kepu pyragą, rauginu girą

Publikuota: Kasdienybe

Mėgstu savaitgalius (deja, seniai tokių bebuvo), kai nieko nereikia veikti – anei dirbti, anei mokytis, anei kokiu nors socializing'u užsiimti. Tada galima ramiai prisėsti, susirinkti produktus ir išsikepti obuolių pyragą…

   

Čia mamos receptas, tik šį kartą neišsikėlė tešla, tai gavosi truputį batonas :)

  • 6 kiaušiniai (arb 8);
  • atskirti baltymus;
  • trynius sumaišyti su 2/3 stiklinės cukraus;
  • išplakti su stikline miltų;
  • galima 1/2 šaukštelio kėlimo miltelių ar vanilinio cukraus;

  • suplaktus baltymus į tešlą;
  • kepimo formą ištepti sviestu (arba aliejum), apibarstyti trupiniais (arba miltais);
  • pirmiau supilti tešlą;
  • tada suberti supjaustytas obuolių skiltis;
  • 40 min kepti orkaitėje ~160 C.

    O čia kitas mano kulinarinių pomėgių dalykas – natūrali gira. Nors suomių gamybos ekstraktas nėra jau toks grynas gamtos produktas, tačiau mielės ir išrūgstantis gėrimas – pasaka, primenanti tarybinių laikų girą prie gimtosios „Žibutės“ Utenoje.

Atgal į: Kepu pyragą, rauginu girą